View unanswered posts | View active topics It is currently November 24th, 2017, 9:06 am



Reply to topic  [ 234 posts ]  Go to page Previous  1 ... 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21 ... 24  Next
 AZL 1957 
Author Message
Firing on two.

Joined: June 22nd, 2014, 8:09 pm
Posts: 553
Location: Reading, Berks UK
Post Re: AZL 1957
Is your heater good?

My car starts well in the cold too, it hasn't got the amazing age of yours though!


January 8th, 2017, 12:00 am
Profile
Firing on two.
User avatar

Joined: October 22nd, 2014, 10:59 pm
Posts: 722
Location: South-Limburg
Post Re: AZL 1957
Well it keeps the windscreen rather clean. But for the rest isn't that warm, it just keeps the frost out.. ;-)


January 8th, 2017, 1:48 pm
Profile
Firing on two.

Joined: June 22nd, 2014, 8:09 pm
Posts: 553
Location: Reading, Berks UK
Post Re: AZL 1957
I still have the envy. Its so cute, probably my favourite oldie ever.

Hot water bottle and a blanket! (I've got both, haha.)


January 9th, 2017, 11:38 am
Profile
Firing on two.
User avatar

Joined: October 22nd, 2014, 10:59 pm
Posts: 722
Location: South-Limburg
Post Re: AZL 1957
So far it's doing well in daily use. Only motorway isn't that pleasant. On the way home i have a strech thats downhill that goes well with 90 km/H. Uphill it's another story ;-)


January 9th, 2017, 6:23 pm
Profile
Firing on 1-2 Spark
User avatar

Joined: November 8th, 2009, 5:42 pm
Posts: 2618
Location: NL
Post Re: AZL 1957
my 12hp does 65 km/h up that particular hill.
my Ami 8 with very worn engine 75. a good
2cv 85 a dyane 90 a 2cv with Visa engine 95/100 and my Beamer 120 km/h and still accelerating (which cost me a speeding ticket.... Theres a speeding camera over there)... This hill is my personal 1-2-Spark tuning hill

_________________
Russell wrote:
Hi Geo,
you've been one of the sites biggest attractions in recent years.
Russ


January 9th, 2017, 7:30 pm
Profile WWW
Firing on two.
User avatar

Joined: October 22nd, 2014, 10:59 pm
Posts: 722
Location: South-Limburg
Post Re: AZL 1957
Had to put the winter-cover back on the grille...


April 19th, 2017, 4:54 pm
Profile
Firing on two.

Joined: June 22nd, 2014, 8:09 pm
Posts: 553
Location: Reading, Berks UK
Post Re: AZL 1957
Ha, yes me too. Brrr.


April 19th, 2017, 11:27 pm
Profile
Firing on two.
User avatar

Joined: January 1st, 2009, 7:37 pm
Posts: 4360
Location: The Shetland Islands
Post Re: AZL 1957
Grill muff on my car is on for about 10 months of the year. Summer temperature rarely get above 15 degrees.

_________________
1988 built (1989 F-registered) Citroën 2CV-Six UK's most northerly resident 2CV.
2013 (63-Plate) VW Golf SE 1.4TSI BMT DSG7
1932 Morris Minor 2-Seater Tourer (The £100 car).

Image


April 19th, 2017, 11:57 pm
Profile
Firing on two.
User avatar

Joined: October 22nd, 2014, 10:59 pm
Posts: 722
Location: South-Limburg
Post Re: AZL 1957
Did put the green 57 back together again with it's rebuild original engine. Only one of the front engine supports made my life difficult. It wouldn't take the big bolt. It took me about an hour to get the stupid thing fitted right again. Never had a problem with it, just plonk the engine in and fit the bolts???? :mrgreen:


April 27th, 2017, 7:57 pm
Profile
Firing on two.
User avatar

Joined: October 22nd, 2014, 10:59 pm
Posts: 722
Location: South-Limburg
Post Re: AZL 1957
Brought the green 57 back to life. After adjusting the ignition there was a spark but nothing happened. Tested the fuel pump ok??? So i opened the carburettor. The petrol in there didn't smell as petrol anymore and it was turned brown like whisky. So drained it out cleaned the jets, pump a few strokes with the handpump and bolted everything up again. Pulled the starter button and it started right away. Lots of smoke but after a few minutes that disappared. Must have been the oil that i put in the combustion chambers. Fine, i did put then and the grille cover on. Started to drive a little bit on the parking lot. BRRRRRRRRRRRRRang a lot of noise, engine of again??????? It turned out that the bottom bolt of the grille mesh was a bit to long and pushed the tin up, that was hit by the metal fan, made a hell of a noise. Only the idle is to high. I have to check the damper that isn't moving freely enough to let the carburettor flap go back all the way.
Was at the upholsterer next who made me a set of new felt heater hoses in 10 minutes.. ;-)


May 13th, 2017, 4:45 pm
Profile
Display posts from previous:  Sort by  
Reply to topic   [ 234 posts ]  Go to page Previous  1 ... 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21 ... 24  Next

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 10 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group.
Designed by STSoftware for PTF.